Cat is thuis

20/6/2012

 
Tijdens het spreekuur vroeg de intensive care arts van de Uithof of we Cat kwamen halen, want ze was zo bang en dat komt haar genezing niet ten goede. De operatie was zoals vermeld goed gelukt, maar er werd nog wel gewacht op uitslagen van het nieuwste bloedonderzoek. Cat is anemisch, maar dat werd geweten aan het feit dat ze een bevalling en keizersnede heeft doorgemaakt en daarna flink ziek is geweest. De intensive care arts was ervan overtuigd dat ze beter zal herstellen als ze in haar vertrouwde omgeving is.

Eenmaal thuis was Cat in eerste instantie heel onrustig, ze zocht haar kittens. Even vroegen we ons af of we ze niet terug moesten halen. Als de adrenaline eenmaal wat weggetrokken is uit haar lijf, blijft er een poesje over dat maar een schim is van de Cat die we kennen. Ook al is ze nu al thuis – in tegenstelling tot minimaal een dag of drie/vier later waar we volgens de dierenartsen van de Uithof op hadden moeten rekenen – Cat is in geen soort van conditie om voor kittens te kunnen zorgen. Haar melk was al behoorlijk aan het opdrogen toen ze opgenomen werd en voor het laatste beetje hebben ze haar medicijnen gegeven. Ze eet niet en is nog steeds koortsig. De kittens zijn goed af bij pleegmoeder Pippa die wel fit en gezond is en super voor ze zorgt samen met Caroline.

Onze prioriteit gaat nu eerst uit naar het herstel van Cat, die heel veel TLC nodig heeft. Op dit moment kunnen we haar geen moment alleen laten, ze huilt als ze ons niet ziet. Zodra het beter met haar gaat, gaan we weer bij de kittens op bezoek. Ondertussen houdt Caroline ons super op de hoogte en weten we dat we ons over de kittens geen zorgen hoeven te maken, omdat onze felle dondertjes het tot nu toe gelukkig heel goed doen.

Comments are closed.

  Kitten Blog 2012
  Dutch only

  Over

  Deze blog gaat over het nestje van Cat en Guus (HU*Okonor Bendeguz). 
  Vanaf de zwangerschap tot aan het verhuizen van de kittens, worden hier alle foto's, filmpjes en de laatste nieuwtjes over dit nestje geplaatst. 

  Archief

  September 2012
  Augustus 2012
  Juli 2012
  Juni 2012
  Mei 2012
  April 2012

  Share |
   
  Copyright © Cattery Amat Manis 2011 - 2013
  All rights reserved